מי מפחד מיצירתיות? פתרון בעיות בטכנולוגיה

• מדע וטכנולוגיה
  • מורים מקצועיים המלמדים מדע וטכנולוגיה בבית ספר יסודי

עיצמו עיניים ודמיינו כיצד היה נראה עולמנו בלי הפלאפון, המכונית, ה- WAZE, ה-Disk on key או אפילו שקיות הפלסטיק ומכנסי הג'ינס?
מחקרים (גרדנר, 1995; מיודוסר, 1998; קילים, 2014) מלמדים אותנו כי היצירתיות של התלמידים פוחתת עם השנים. אנחנו המורים חוששים לעתים להביא לכיתה פעילות המעודדת יצירתיות כיוון שההתמודדות עם מגוון רעיונות ועם תשובות לא שגרתיות אינה פשוטה עבורנו ומלווה לא אחת בתחושות של חששות ואי וודאות.

הקורס יעסוק בפיתוח חשיבה יצירתית במדע וטכנולוגיה, במתן אפשרות לספק מענה לאתגרים המלווים חשיבה יצירתית פורצת גבולות בכיתה. כל תשובה – מתקבלת, גם היא לא שגרתית ובאה מנקודת מבט בלתי מובנת.

המיקוד העיקרי של הקורס יהיה בהתנסות בהוראה מקדמת יצירתיות בכיתה באמצעות פתרון בעיות בטכנולוגיה.

• התנסות של המורים המשתלמים בפעילויות המקדמות חשיבה יצירתית בפתרון בעיות בטכנולוגיה.
  • התמודדות עם מצבי אי וודאות ועידוד התלמידים לחשיבה יצירתית.
  • הקניית אסטרטגיות של שאילת שאלות מאתגרות ופוריות לצורך חשיבה יצירתית ולא שגרתיות.

מורים מקצועיים המלמדים מדע וטכנולוגיה בבית ספר יסודי.

שימו לב!

הקורס פתוח ללמידה והרישום אליו פתוח עד ה-02/04/19. לאחר הרישום (עד 7 ימים) ישלח מייל עם הנחיות כניסה לאתר הקורס, המשיכו לעקוב.
טרם ביצוע ההרשמה קראו בעיון את אודות המגמה.