מספרים ופעולות עד מאה- היבטים מתמטיים ופדגוגיים מחזור שני תשפ"א

• מתמטיקה
  • מורים למתמטיקה בבית הספר היסודי המלמדים בכיתות א-ב בלבד

• 21/02/2021

הקורס יעסוק בנושאים שונים ובמטרות שונות הנגזרות מתכנית הלימודים למתמטיקה בנושא מספרים ופעולות עד 100.

כמורים למתמטיקה לתלמידים צעירים בראשית לימודם במקצוע זה, מסתבר כי לעיתים הנכם מתחבטים כיצד להבנות להם את הידע בכדי שיהא לאבני יסוד איתנים בהמשך דרכם בלימודם בתחום הדעת מתמטיקה,

בקורס זה תקבלו כלים יישומיים המסייעים להבניית הידע אצל התלמידים הצעירים תוך דגשים על כלים דיגיטליים שעשויים לסייע גם בעת הצורך בהוראה ולמידה למרחוק.

• היכרות עם שלבי התפתחות יכולת מניה וקשיים ברכישת יכולת זו בגיל הצעיר.
  • הטמעת הבנת ערך המקום ומבנה עשרוני ככלי חיוני בתהליך הלמידה החל מראשית המתמטיקה והשפעתם לטווח ארוך.
  • חשיפה לדרכים שונות בהקניית עובדות יסוד בתהליך הלמידה עד לשלב יכולת שליפת עובדות יסוד,
  • התנסות בכלים דיגיטליים המייעלים את הלמידה בכיתה ובסביבות הוראה ולמידה מרחוק , שימוש מיטבי בהם לצורך המחשה, חקר ותרגול,
  • יצירת מאגר שיתופי של המלצות לפעילויות דיגיטליות המתאימות להוראה ולמידה מרחוק ומשחקי שולחן התומכים בתהליך הלמידה של חלק מהיחידות הנלמדות בכיתות א'-ג'.
  • זיהוי וניתוח קשיים ושגיאות נפוצות אצל תלמידים.

מורים למתמטיקה בבית הספר היסודי המלמדים בכיתות א-ב בלבד. מורים משכבות גיל אחרות לא יוכלו להשתתף בקורס.

*זהו מחזור שני של הקורס. אם השתתפתם במחזור הראשון וקיבלתם ציון סופי מעל 60 לא ניתן להירשם בשנית (אין כפל גמול).

ציפורה ברלינר (צוות מתמטיקה מטח)

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות מקנה 30 שעות לגמול עם ציון באופק חדש.

תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל .הקורס מורכב מיחידות סינכרוניות וא- סינכרוניות.

דרישות הקורס לקבלת גמול

• יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות ביחידות הא- סינכרוניות (עבודה עצמית באתר ההשתלמות).
  • השתתפות בפורמים ובקבוצות דיון בסביבת הקורס.
  • בתום ההשתלמות יש להגיש מטלת סיכום
  • לקבלת גמול יש דרישת השתתפות של 80%

הקורס ייפתח ב –21/2/21, ט' באדר תשפ"א, ביחידה א-סינכרונית בקמפוס הווירטואלי.

שימו לב! בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשלמת כל משימות הקורס כולל משימת סיכום.