אבני דרך לתוכנית עבודה שנתית במחול

• מחול במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי מחול ביסודי

• 06/07/2020

הפעלה מחדש!!! למידה מבוססת פרויקטים (P.B.L)- מחול

דורותי בארץ עוץ שאלה "איך אשוב הביתה?" היא צועדת בדרך האבנים הצהובות, פוגשת בדרכה דחליל, אריה ואיש פח שכל אחד מהם גם מחפש דבר מה מהקוסם: שכל, אומץ ולב. היא עוברת יחד איתם חוויה בלתי צפויה. בהגיעה אל הקוסם, הוא מספר לה על השלבים אותם היא תצטרך לעבור ויחד כולם מוצאים את שחיפשו.

בקורס נשים דגש על אותם שלבים שאנחנו המורים, בדומה לקוסם, מודעים להם היטב בדרכנו אל התוצר- הריקוד. נאפשר לתלמידים לחוות אותם איתנו כאילו היו דורותי וחבורתה בפענוח, משוב ושיתוף פעולה.

מודל ה P.B.L – הוא אמצעי ללמידה חווייתית המאפשר עבודה על מיומנויות של המאה ה-21 תוך התנסות בחשיבה יצירתית ופעילה של הלומד. כמורות למחול אנו עסוקות בפרויקטים ומלמדות בהקשרם דרך קבע. בהשתלמות זו נלמד את שפת ה P.B.L – וחלק מעקרונות של מודל זה.

מורים למחול בבית ספר יסודי שטרם השתתפו בהשתלמות זו.

• חשיפה לעקרונות ומושגים העומדים בבסיס למידה מבוססת פרויקטים.
  • התנסות כלומדים ביצירת פרויקט.
  • התנסות משותפת עם התלמידים במודל, בשאיפה להפעיל פרויקט זה בשטח.

סיון פלר

cvfeller@gmail.com

היקף ומבנה הקורס

ההשתלמות בהיקף של 30  שעות עם ציון, מוכר לאופק חדש וכולל מפגשים סינכרוניים, א- סינכרוניים וייתכן שמפגש פנים אל פנים אחד.

דרישות הקורס

לקבלת גמול יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות וביצוע המשימות השונות לרבות ניהול תיק תכנון פרויקט אישי.

מועד פתיחת הקורס

6/7/20.
מועד הסיום יהיה בתאריך 31/8/20 ללא אפשרות דחייה.
ההשתלמות תהיה א-סינכרונית – מפגש פתיחה יהיה סינכרוני ב6.7.20 ב 20:30

על פי דרישות משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשתתפות פעילה בכל הקורס ובהשלמת כל משימות הקורס (מפגש פנים אל פנים, מפגשים סינכרוניים, יחידות א-סינכרוניות ומשימת סיכום).