תרבות יהודית ישראלית – חקר שורשים

• תרבות יהודית-ישראלית
  • מורי כיתות ה-ז לתרבות יהודית-ישראלית

• 17/10/2018

קורס מטח המקוון מציע היכרות מקיפה עם תוכנית שורשים רב שנתית לתלמידי כיתות ה-ז, תוך כדי התייחסות לשני נדבכים מרכזיים:

הנדבך הראשון – לימוד טקסטים מכוננים מארון הספרים היהודי-ישראלי והפילוסופיה הכללית בהקשר של זהות. בעזרת לימוד זה נתחקה אחר שורשי זהותו של אדם- על מהות כל שורש תפקידו והשפעתו. לימוד זה יעורר מחשבות על מטרות ומהות תהליך חקירת השורשים.

הנדבך השני – המתרחש במקביל לראשון – חוויית הלומד בחקר מעמיק של רכיבי זהותו האישית, במטרה להעצים ולהבין את החוויה האישית, המשפחתית והקהילתית של תלמידיו. עבודת השורשים, אשר כל בוגר מערכת החינוך מכין, הינה למעשה מסע ברור זהותי. לפיכך, עלינו צוות החינוך להכיר בחשיבותה של כל תחנה במסע ולהבין את משמעותו של כל שורש כמעצב ותורם לביסוס חלק או מכלול הזהות.

אנו מזמינים אתכם, משתלמים יקרים, להצטרף אלינו למסע השורשים. לחוות בעצמכם, ללמוד, ובכך להעביר באופן המיטבי לתלמידיכם את המסע האישי שלהם.

טל שוורץ, מדריכת מורים במשרד החינוך,  צוות תרבות יהודית-ישראלית מטח.

• היכרות והעמקה עם שורש זהותו של אדם, הן במישור החברתי והן במישור האישי.
  • הנגשה והתאמה של תכני ההשתלמות לקהל היעד בכיתה.
  • לימוד עמיתים במהלך ההשתלמות. יצירת קהילת לומדים.

מורי כיתות ה-ז לתרבות יהודית-ישראלית

היקף ומבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30 שעות עם ציון,  תהליך הלמידה מתקיים באופן מקוון בקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה של מטח (סינכרוני  וא-סינכרוני) וכולל מפגש פתיחה – פנים אל פנים ב17.10.18 בבית התפוצות במתחם אוניברסיטת תל אביב.

חובות המשתתפים לקבלת גמול השתלמות:

• על המשתתפים להיות נוכחים בכל המפגשים שיתקיימו, ולבצע את המשימות המתוקשבות על מנת לקבל אישור השתתפות המוכר לגמול
  • חובת השתתפות פעילה ורציפה חלה על כל המשתלמים.
  • בתוך כל יחידה יופיעו משימות לביצוע, הקשורים להתנסות ולהטמעת הכלים והחומרים שפותחו בהשתלמות.
  • בסוף ההשתלמות יגישו המשתלמים משימת סיכום על מנת להיות זכאים לגמול השתלמות.

כדאי להשתלם בקורס זה, לאחר השתלמות הבסיס על ארון הספרים היהודי (אין חובה).

מאחלים מסע מוצלח ומשמעותי:  צוות תרבות ישראל, מטח.