בחינות בגרות עתירות מדיה – כימיה – למורים חדשים

• כימיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים לכימיה בחטיבה העליונה

• 13/09/2020

הקורס הינו במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

המאה 21 מזמנת לכולנו כלים חדשים דרכי הוראה והיבחנות חדשות. בכוונת משרד החינוך לעבור לבחינות מתוקשבות בכל המקצועות, לכל התלמידים, תוך מספר שנים. הפיקוח על הוראת הכימיה ממשיך להיערך להגשת התלמידים לבחינה עתירת המדיה.

• הכרות עם פדגוגיה דיגיטלית.
  • לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה דיגיטלית.
  • הכרות עם הבחינה המתוקשבת עתירת המדיה, בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה.
  • סדנאות ליצירת פעילויות מקוונות.

הקורס מיועד למורי הכימיה המלמדים בתיכון, המתעתדים להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות עתירת המדיה, ורוצים לגוון את ההוראה ולהכין את תלמידיהם לחיים בעידן הדיגיטלי.

מנחות הקורס

עדינה שינפלד וענת פלדנקרייז – מדריכות ארציות, כימיה.

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות עם ציון, מוכר לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה.
כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל, חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים.

ההשתלמות מחולקת ליחידות הכוללות לימוד ותרגול מיומנויות שונות בהוראה מתוקשבת, תוך שילוב הכרות ותרגול בחינה מתוקשבת עתירת מדיה.
לקבלת  30 שעות גמול עם ציון, יש להשתתף ולהיות פעילים במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת), לקרוא את חומרי הלמידה באתר הקורס ולבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום.

הקורס ייפתח בתאריך 13.9.20 ביחידה א-סינכרונית, אותה תצטרכו להשלים עד שבוע לפני המפגש הסינכרוני.
ביום א' בתאריך 18.10.20  יתקיים מפגש סינכרוני ראשון בין השעות 20:30-22:00.

על פי דרישות משרד החינוך, קבלת גמול מותנית בהשתתפות פעילה בכל הקורס ובהשלמת כל משימות הקורס (מפגשים סינכרוניים, יחידות א-סינכרוניות ומשימת סיכום).