בחינות בגרות עתירות מדיה – ביולוגיה

• ביולוגיה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורי הביולוגיה המלמדים בתיכון

• 15/09/2020

הקורס נערך במודל "איחוד מול ייחוד" בהובלת אגף א' לפיתוח פדגוגי, צוות המקצוע וצוות מטח.

המאה ה- 21 מזמנת לכולנו כלים חדשים, דרכי הוראה והיבחנות חדשות.

בכוונת משרד החינוך לעבור לבחינות מתוקשבות עתירות מדיה בכל המקצועות, לכל התלמידים, תוך מספר שנים.

ביולוגיה נבחר להיות אחד משבעה מקצועות שיובילו את התהליך וגם השנה מורי הביולוגיה יוכלו לבחור איך להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות – בגרסת נייר או בגרסה מתוקשבת עתירת מדיה.

מטרות הקורס והנושאים המרכזיים

• הכרות עם הפדגוגיה עתירת המדיה
  • לימוד מיומנויות ייחודיות להוראה עתירת מדיה
  • הכרות עם הבחינה המתוקשבת עתירת המדיה, בחינה המחליפה את הבחינה העיונית הכתובה
  • יצירת פעילויות מקוונות שלב א'

קהל היעד של הקורס

ההשתלמות מיועדת למורי הביולוגיה המלמדים בתיכון, הרוצים לגוון את ההוראה ולהכין את תלמידיהם לחיים בעידן הדיגיטלי, המעוניינים להגיש את תלמידיהם לבחינת הבגרות המתוקשבת עתירת המדיה בתשפ"א.

מנחות הקורס

רבקה משגב ודפנה מנדלסון

היקף הקורס ודרישות לקבלת גמול

הקורס בהיקף של 30 שעות מוכרות לגמול באופק חדש ובעוז לתמורה, הינו קורס עם ציון.

כל תהליך הלמידה מתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל חלק במפגשים סינכרוניים וחלקם א-סינכרוניים. ההשתלמות מחולקת ליחידות הכוללות לימוד ותרגול מיומנויות שונות בהוראה מתוקשבת תוך שילוב הכרות ותרגול הבחינה המתוקשבת עתירת המדיה.
לקבלת הגמול (עם ציון), יש להשתתף ולהיות פעילים במפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת), לקרוא את חומרי הלמידה באתר ההשתלמות ולבצע את המשימות, כולל את משימת הסיכום

הקורס ייפתח בתאריך 15.9.2020 י"ב בחשוון תשע"ט, ביחידה א-סינכרונית, אותה תצטרכו להשלים עד שבוע לפני המפגש הסינכרוני.

ביום שני, 9.11.2020 כ"ב חשוון יתקיים מפגש סינכרוני ראשון, בשעה 20:00.