למידה מבוססת פרויקטים (PBL) בתחום הדעת מתמטיקה בבית הספר היסודי

• מתמטיקה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים משקיענים למתמטיקה בבית הספר היסודי שלא השתתפו בקורס בשנים קודמות.

• 15/10/2017

למידה מבוססת פרויקטים משלבת עשייה יצירתית ולמידה מתוך העשייה. בעזרת שאלה מאתגרת ומערערת הלומדים יוצאים לתהליך למידה שיתופי, מתוכנן ומוערך עד לתוצר הסופי המשמעותי להם ולקהילה.
לצפייה בסרטון המסביר על מודל PBL לחצו כאן.

במסגרת הקורס הלומדים יתנסו בתכנון פרוייקט מתמטי על פי מאפייני המודל, בהפעלתו בכיתה, תוך ביצוע רפלקציה אישית ומשובי עמיתים על תהליכי החקר והתובנות שרכשו בכל אחד מהשלבים.

מורים משקיענים למתמטיקה בבית הספר היסודי שלא השתתפו בקורס בשנים קודמות.

• חשיפה לעקרונות ומושגים העומדים בבסיס הלמידה הפרויקטאלית, ולדוגמאות מהשטח.
  • תכנון וביצוע של פרויקט מיטבי בהלימה לתכנית הלימודים ולצורך האמיתי של התלמידים בכיתה.

רותי כהן

היקף ומבנה הקורס

הקורס בהיקף של 60 שעות המוכרות לגמול באופק חדש. במהלך הקורס יתקיים מפגש פנים אל פנים במטח. שאר  תהליך הלמידה תתקיים ברשת בתוך הקמפוס הווירטואלי לעובדי ההוראה בישראל. הקורס מחולק ל-12 יחידות לימוד וירטואליות הכוללות חומר תיאורטי ומשימות לביצוע.

דרישות הקורס

לקבלת  60  שעות לגמול עם ציון יש להשתתף במפגש ולבצע את כל המשימות באתר הקורס, כולל משימת הסיכום. שימו לב כי לפי נהלי משרד החינוך אין אפשרות להגיש ולתכנן פרויקטים בזוגות.  כמו כן, מורה שהשתתף בשנים הקודמות בקורס PBL וקיבל גמול עבור קורס זה, לא יוכל לקחת בה חלק בשנית.

מועד פתיחת הקורס

הקורס ייפתח ביום א', כ"ה  בתשרי תשע"ח (15.10.2017) ביחידה א-סינכרונית.

ביום ד', י"ט בחשוון תשע"ח (8.11.2017) יתקיים מפגש פנים אל פנים במטח בשעה 17:00.