כלי ניהול לרכז המקצוע בהסטוריה

• היסטוריה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • רכזי מקצוע בהיסטוריה בחט"ע ובחט"ב

• 18/12/2018

להוביל את הצוות, לנהל את הידע, לקדם את תחום הדעת, להפגין מיומנויות פדגוגיות, לגבש תכנית הערכה, לשכנע את המנהל וכל זאת מבלי לקחת בחשבון את ההוראה בכיתה…
כל אלו ועוד מרכיבים את תפקיד רכז המקצוע. לא פשוט, נכון? איך מצליחים לעמוד באתגר/ אחריות? כיצד אפשר להשתפר ולהתחדש?

קורס פיתוח מקצועי חדש המיועד לרכזי מקצוע בתחום הסטוריה ינסה לתת מענה לאתגר, תוך חיבור בין בירור עקרוני של תחומי אחריותכם כרכזים, לבין כלים ניהוליים מעשיים שיסייעו לכם לעמוד באופן מיטבי באחריות זו. במהלך הקורס יושם דגש רב על שיתוף ולמידת עמיתים, מתוך כבוד והערכה לניסיון הרב שאתם מביאים אתכם, ומתוך כוונה לעודד אימוץ דפוסים של שיח ושיתוף עמיתים בעבודה השוטפת של הובלת צוות בבית הספר.

1. בירור תפיסת תפקיד רכז במקצוע
2. בנייה/יישום של כלים דיגיטליים לשימוש הרכז.
3. יצירת קבוצת עמיתים המהווה מסגרת ללמידה והתפתחות מקצועית, בצד תמיכה והתפתחות אישית.

רכזי מקצוע בהיסטוריה בחט"ע ובחט"ב

מנחה הקורס

אדי בן זאב

היקף ומבנה הקורס

הקורס הינו בהיקף של 30 שעות עם ציון, מוכר לאופק חדש ולעוז לתמורה וכולל: מפגשי פנים אל פנים, מפגשים סינכרוניים בהם נקיים למידת עמיתים המבוססת על תחקיר משותף של היישומים והפקת לקחים, כולל הצעות לשכלול הכלים על סמך "חוויית המשתמש" ויחידות לימוד א-סינכרוניות בהם תתנסו ביישום כלי ניהול, בעבודה השוטפת בבית הספר ומול רכזי המקצוע. הסילבוס המלא יתפרסם בהמשך.

דרישות הקורס

לקבלת גמול יש לקחת חלק פעיל בכל חלקי ההשתלמות: 7 המפגשים הסינכרוניים (בזמן אמת) וביצוע המשימות השונות ביחידות הא-סינכרוניות ( 8 מפגשים) לרבות משימת הסיכום.

כמו כן, בקורס זה תדרשו ליישם בין 2-3 כלים ניהוליים פדגוגים תוך מישוב הכלים ורפלקציה.

הקורס ייפתח במפגש פא"פ במטח ביום שלישי ה- 18.12.18 בכתובת: קלאוזנר 16, תל אביב בין השעות 16:00-19:30.

פרטים נוספים יפורסמו בהמשך

שימו לב!  בהתאם לנהלים החדשים של משרד החינוך נדרשת השלמת כל יחידה בפרק זמן קצוב. לאור זאת לא נוכל לאפשר השלמה של יחידות לימוד באיחור