היסטוריה מחוץ לקופסה –כל אחד יכול חשיבה מסדר גבוה

• הסטוריה במודל "איחוד מול ייחוד"
  • מורים להיסטוריה חטיבת ביניים וחטיבה עליונה

• 10/12/2017

האם שאלת את עצמך מהי חשיבה מסדר גבוה? איך יוצאים מהקופסה? מהי הוראה יצירתית ? כיצד מעוררים את התלמידים לשאול שאלות? איך יוצרים סקרנות בקרב התלמידים? מהי מטרת הוראת ההיסטוריה במאה ה-21?
אם שאלת שאלות אלה ואחרות מקומך איתנו בהשתלמות המקוונת חשיבה מחוץ לקופסה
גם אם לא שאלת שאלות אלו והסתקרנת מקומך איתנו….
הקורס ייפתח בפניך צוהר לעולם מרתק , מעניין ומעורר חשיבה, יגוון את דרכי ההוראה שלך ויעניק לך כלים ליצירת למידה מעודדת סקרנות, חשיבה, שאילת שאלות, חקירה וההעמקה בנושאי הלימוד.

מורים להיסטוריה חטיבת ביניים וחטיבה עליונה

• התעמקות בשאלה מהי חשיבה מסדר גבוה? מטרותיה? תרומתה להוראה מעניינת ומאתגרת התואמת לצרכי המאה ה-21.
  • הקניית כלים ודרכי הוראה מגוונות מאתגרות ויצירתיות  להוראת היסטוריה מסדר חשיבה גבוה.
  • יצירת שפה היסטורית משותפת לחשיבה מסדר גבוה.

גילה רצ'בסקי

מבנה הקורס

הקורס בהיקף של 30 שעות עם ציון, הכולל שני מפגשים  אחד פנים אל פנים. למעט שני מפגשים אלה  שאר הלמידה היא דרך רשת האינטרנט מביתו של כל משתלם בזמן הנוח לו, במסגרת הזמנים שנקבעו מראש. הקורס מחולק ליחידות לימוד וירטואליות, הכוללות חומרי למידה ומשימות לביצוע. משום כך איננו ממליצים להירשם ליותר משני קורסים במקביל ורצוי לא להירשם ליותר משני קורסים בשנה.

דרישות הקורס

הקורס מקנה 30 שעות גמול עם ציון מוכר לאופק חדש ולעוז לתמורה. על המשתתפים להיות נוכחים בכל המפגשים, ולבצע את המשימות המתוקשבות כולל משימת הסיכום על מנת לקבל אישור השתתפות המוכר לגמול. אישור הקורס לצבירת גמול מותנה בלפחות 15 משתתפים הרשומים לקבוצה.

הקורס ייפתח ביום א' -10.12 כ"ב כסלו במפגש פא"פ במטח בכתובת קלאוזנר 16, תל אביב בין השעות 16:00-19:30.